Matusalem Gran Reserva 15 – Matusalem produktų flagmanas. Dar vadinamas “romų konjaku”, turinčiu subtilų skonį bei švelniai išreikštą aromatą. Skaičius 15 nurodo maišytų romų amžiaus vidurkį. Matusalem Gran Reserva 15 sodri auksinė spalva atitinka pasaulyje labiausiai vertinamų gėrimų, brandinamų ąžuolo statinėse, spalvą. Rausvą bei gintaro atspalvį GR15 įgauna brandinimo Solera metodu ąžuolinėse statinėse metu.
prekės ženklo aprašymas
„MATUSALEM“ romas pradėtas gaminti Kuboje, Santjago mieste 1872 m. Revoliucijos metu šio romo gamyba Kuboje buvo sustabdyta, o vėliau perkelta į Dominikos Respubliką, kur ir tęsiama iki šiol. „Romų konjakas“ – taip žinovų vadinamas „MATUSALEM Gran Reserva“ geriausiai apibūdina šio prekinio ženklo kokybę bei skonį. Dėl ilgamečių tradicijų, ypatingos receptūros bei gamybinių technologijų „MATUSALEM“ romai iki šiol laikomi Kubos romų kokybės atributu. Jų kokybė pripažinta ir tarptautiniu mastu – pelnyta daugiau nei 50 prestižinių apdovanojimų JAV, Kanadoje, Rusijoje, Didžiojoje Britanijoje bei kitose šalyse.
gamybos procesas
Matusalem Gran Reserva 15 brandinamas ir maišomas ąžuolo statinėse Solera metodu. Solera metodas – kai jaunesni romai maišomi su ilgiau išlaikytais romais. Romai maišomi ąžuolo statinių piramidėje – viršuje jauniausias romas, apačioje – ilgiausiai brandintas. Maišant romus Solera metodu, dalis romo išgaruoja per ąžuolinių statinių medienos poras. Išgaravusi gėrimo dalis vadinama „Duokle Angelams”.
skoninės savybės
Maišant skirtingo amžiaus romus gaunamas harmoningas ir subalansuotas skonis ir aromatas. Matusalem Gran Reserva 15 skonis itin švelnus bei subtilus, dominuoja medienos, lazdyno riešuto, skrudintų migdolų skoniai bei juntamas subalansuotas medaus, vanilės ir melasos poskonis.