Crémant du Loire iš antros pagal dydį Prancūzijos apeliacijos po šampano regiono, gaminančios putojančius vynus tradiciniu arba klasikiniu metodu (méthode traditionelle). Luaros slėnis yra didžiausias Crémant gamybos regionas Prancūzijoje, Saumur miesto apylinkėse. Crémant du Loire paprastai gaminami iš Chardonnay, Chenin blanc ir Cabernet franc vynuogių, bet įstatymų leidžiama naudoti ir mažus kiekius Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Gamay, Côt, Pineau d’aunis, Grolleau veislių vynuogių
Pirminė fermentacija plieno talpyklose. 12 mėnesių antrinė fermentacija buteliuose. Šviesiai rožinė aviečių spalva
Nosyje raudonųjų vaisinių aromatas su ananaso natomis
Gomuryje gaivus, subalansuotos rūgšties su traškiais burbuliukais