Raudonasis čederio sūris Truly Irish

Čederio sūrio pavadinimas kilęs iš miestelio Cheddar (Čederio), esančio Anglijoje, kur jis pirmą kartą buvo pagamintas. Tiksli atsiradimo data nežinoma, tačiau istoriniuose šaltiniuose minimas jau nuo 12 a. Čederio sūrio standartizavimas ir gamybos modernizavimas įvyko 19 a. ir šio proceso autoriumi vadinamas pienininkas Joseph Harding (pramintas „Čederio sūrio tėvu“). Šiuo metu čederio tipo sūrių segmentas yra didžiausias pasaulyje: nuo blyškiai gelsvos spalvos iki oranžinės, nuo 4 mėn. brandinimo iki 15 mėn., nuo švelnaus skonio iki aštraus.Puskietis airiškas, 48 proc. riebumo, lygios tekstūros sūris, pasižymintis kreminiu skoniu. Siekiant išlaikyti šio pieno natūralų saldumą, atskleisti vietinio pieno skonį, minėtas sūris brandinamas apie 4 mėnesius. Gaminant nenaudojami jokie dirbtiniai dažikliai, skonio stiprikliai ar kiti nenatūralūs priedai. Rausva spalva išgaunama gamybos procese naudojant Anato medžio sėklas

Pagaminimo šalis:
Tūris/svoris/kiekis:
200 g
Matavimo vnt.:
vienetai
239