Ar kada nors pagalvojote, kokį gėrimą savo kolegoms Europoje dovanojo rusų imperatorė Jekaterina II? Tiktai ne degtinę. Liaudyje tas gėrimas buvo vadinamas duonos vynu ir gaminamas visai kitaip nei šiuolaikinės degtinės. Tačiau vienas smalsus rusas atkapstė senąjį gamybos būdą ir pradėjo gaminti archajiško stiliaus stipriųjų gėrimą iš rugių arba kviečių ir vadina jį „Polugar“.
Degtinė pagaminta iš rugių, kurių dalis yra salykliniai. Gauta misa neskiedžiama vandeniu ir distiliuojama 3 kartus alembikuose, variniuose katiluose 'pot-distilled'. Po to vyksta filtravimas kiaušinių baltymais ir beržo anglimi.
Tokiu būdu pagamintas gėrimas išlaiko visas skonines savybes. Krištolinio skaidrumo degtinė kvepia prieskoninių žolelių, medaus, kremišku skrudinto salyklo aromatais.