Mėlyno pelėsio avių pieno sūris Roquefort Papillon

Rokforo sūris,  - tai sūrių karalius ir pats seniausias mėlynojo pelėsio sūris. Pasak archeologų, rokforo sūrio gamyba siekia 2000 m.pr.Kr. Pirmasis turtingą rokforo skonį pagyrė Plinijus Vyresnysis 74 m. O 1411 m. karalius Karolis VI suteikė monopolines teises jį gaminti Roquefort-sur-Soulzon gyventojams, iki šiol brandinantiems šį sūrį to paties kaimelio olose (Mont Combalou). Rokforas gaminamas išimtinai tik iš Lakaune avių pieno. Tai pirmas sūris, kuriam 1925 metais suteiktas A.O.C (pranc. appellation d'origine contrôlée, liet. kontroliuojama kilmė) sertifikatas, raudonos avies prekinis ženklas. Sūrio gamybai kiekvieną rugsėjį per pilnatį Papillon kepėjas iškepa apie 300 kepaliukų ruginės duonos, kurie 40 dienų yra laikomi Rokforo olose tam, kad išaugintų Penicillium Roqueforti pelėsį, kurio pakanka sūrio gamybai visus metus.Prancūziškas mėlynojo pelėsio sūris, gaminamas iš nepasterizuoto avių pieno, 52% riebumo, vertinamas dėl ypatingai stipraus savo kvapo ir aitroko skonio

Pagaminimo šalis:
Tūris/svoris/kiekis:
100 g
Matavimo vnt.:
vienetai
299