Burbonas „Jim Beam Kentucky Straight“ brandintas 4 metus naujose apanglėjusiose amerikietiško ąžuolo statinėse, o tai yra dvigubai ilgiau, nei nurodoma oficialiuose burbono gamybos reikalavimuose. Tai salsvo skonio burbonas, kurį galima ragauti vieną arba naudoti kaip kokteilių sudedamąją dalį.
prekės ženklo aprašymas
Nuo 1795 metų net septynios Beamų šeimos kartos Kentukyje gamino viskį, kuriam 1933 metais buvo suteiktas „Jim Beam“ vardas, siekiant pagerbti James B. Beam, kuris atkūrė distileriją pasibaigus Sausojo įstatymo galiojimui Jungtinėse Valstijose. Šiandien „Jim Beam“ – tai Nr. 1 burbonas pasaulyje (remiantis IWSR 2016 m. duomenimis).
gamybos procesas
Gamyboje naudojamas kukurūzų (ne mažiau kaip 51 %), rugių ir miežių salyklo mišinys bei filtruotas Kentukio vanduo. Mišinys fermentuojamas su mielėmis ir taip gaunamas į alų panašus skystis. Jis distiliuojamas – garai sukoncentruojami į 62,5 % alkoholį. Ši žaliava pilama į iš vidaus apdegintas amerikietiško ąžuolo statines ir brandinama. Po 4 metų brandinimo viskis supilstomas į butelius.
skoninės savybės
Ragaujant „Jim Beam Kentucky Straight Bourbon“ jaučiami kukurūzų, anyžių, vanilės, karamelės ir citrusinių vaisių žievelių poskoniai.