Château Montifaud jau šešias giminės kartas priklauso Vallet šeimai. 1837 m. Augustinas pirmasis pasodino vynuogyną, kuris nuosekliai buvo perduodamas giminės atstovų Pierre, Maurice, Louis ir Michel valdymui, kol galiausiai dvaro vynuogynas perėjo dabartiniam šeimos palikuoniui Laurent 2000 metais. Pagal šeimos tradiciją, kai sūnus prisijungia prie savo tėvo, dalis tais metais distiliuoto konjako paliekama ilgam braninimui ir bus parduota tik ateities kartoms. Šiandien iš dvaro rūsių parduodamas Pierre'o ir Maurice'o Vallet pagamintas konjakas, distiliuotas tuo metu, kai jie prisijungė prie savo tėvų verslo
Vynuogynas driekiasi daugiau kaip 75 hektarų plote dviejuose svarbiausiuose Cognac srities regionuose: „Grande“ ir „Petite Champagne“, kurių dirvožemyje yra labai daug aktyvaus kalkakmenio. Kiekviename iš skirtingų konjako distiliavimo ir brandinimo etapų, Château Montifaud taiko tradicinius iš kartos į kartą perduodamus gamybos įgūdžius
Nosyje puikūs saulėje džiovintų vaisių aromatai, su skrudintais migdolais ir kario užuomina
Gomuryje labai subtilūs taninai sklandžiai susimaišo su kaulavaisiais, suteikdami neįtikėtiną ilgą poskonį